Aceasta reteta este una foarte simpla si este foarte usor de realizat!
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
- 1 kg faina
- 1 lingurita si jumatate de bicarbonat de sodiu
- 750 ml apa
- 1 lingurita de sare
- ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas se pune faina si bicarbonatul si se amesteca bine .
In alt vas vom pune apa impreuna cu sarea la incalzit si amestecam pana la dizolvarea sarii.
Turnam putin cate putin din apa cu sare peste amestecul de faina cu bicarbonat, amestecam pana obtinem o coca precum cea din imagine.
Presaram faina pe blat, taiem bucatele din coca, le facem bilute si apoi le intindem cat sa ne intre in tigaie exact ca in imagine.
Le punem la prajit in ulei incins(trebuie sa fie ulei cat sa le ajunga nu foarte putin).
Scovergile vor face bule de aer si trebuie sa apasati usor pe ele.
Le intoarceti pe cealalta parte si cand sunt gata le scoateti pe o farfurie intinsa .
Pentru a elimina excesul de ulei, asezati un servetel pe farfurie inainte sa scoateti scovergile.
Scovergile sunt gata si se pot servi cu mujdei de usturoi, branza, smantana, cascaval, simple sau oricum dupa bunul plac!
POFTA BUNA!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu